SDG, oftewel Duurzame Daden
De SDG’s (Sustainable Development Goals ook wel Duurzame Ontwikkelingsdoelen) zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. De SDG’s zijn afgesproken door de landen die zijn aangesloten bij de VN, waaronder Nederland.
De Duurzame Ontwikkelingsdoelen startten in 2015 en lopen nog tot 2030.
Wij hebben ons gefocust op 4 van de 17 doelen;
Economische groei is pas duurzaam als kapitaal, arbeid en grondstoffen verantwoordelijk worden ingezet en als winsten en inkomens eerlijk verdeeld worden tussen burgers en bedrijven.
We hechten veel waarde ons personeel en bieden zinvol werk en ontwikkelkansen aan iedereen, wat bijdraagt aan de continuïteit van ons bedrijf en helpt ons om aan de MVO-doelstellingen van onze opdrachtgevers te voldoen.
We hebben in 2024 doelen gesteld voor het gezond aan het werk houden van ons personeel en bij te dragen aan inzetbaarheid van verschillende typen mensen. Deze doelen worden begin 2025 geëvalueerd.
Circulair ondernemen biedt kansen voor hoogwaardig hergebruik en recycling, wat leidt tot nieuwe businessmodellen en ketensamenwerking. Een voorbeeld hiervan is onze inzet op het hergebruik van materialen in railprojecten en een circulaire toepassing van groenafval.
In 2024 hebben we doelen gesteld om de waarde van wat voor ons ‘afval’ is te behouden. Deze circulaire doelstellingen worden begin 2025 geëvalueerd.
SDG 13 is gericht op de aanpak van door mensen veroorzaakte klimaatcrisis. In 2015 is het Parijs-akkoord tot stand gekomen dat beoogt klimaatverandering en de nadelige effecten daarvan te verminderen. De effecten van klimaatverandering vormen een bedreiging voor mens en natuur.
SDG 15 gaat over bescherming, herstel en duurzaam beheer van het leven op het land in al zijn vormen. Bescherming en herstel van ecosystemen en biodiversiteit kunnen de weerbaarheid tegen toenemende bevolkingsdruk, intensivering van landgebruik en klimaatverandering versterken.